Pin It

Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να κάνω μια "κουβέντα με τον Θεό"

Με αφορμή ένα απρόσμενο διαφορετικό μάθημα ζωγραφικής στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο με κατεύθυνση τα εικαστικά, διαφορετικό λόγω του ότι διανύαμε τότε την Μεγάλη Εβδομάδα, μου ζητήθηκε να αποτυπώσω, μια αλλιώτικη επαφή, τη συζήτηση μεταξύ εμού και του Θεού!!!

Να σας πω την αλήθεια το φαντάζομαι λίγο διαφορετικό το όλο θέμα, οπότε θα είναι αρκετά έξω από τα γνωστά στερεότυπα που έχουμε ως προς την εικόνα μας για το Θεό! Άλλοι τον φαντάζονται σαν ένα παππού με άσπρα μαλλιά και γενειάδα, ντυμένο με έναν επίσης ολόλευκο χιτώνα, πάνω σε ένα αφράτο σαν μαλακό βαμβάκι και γλυκό σαν μαλλί της γριάς συννεφάκι! Άλλοι μπορεί να τον φαντάζονται σαν Πολεμιστή του Φωτός, συνήθως μεγάλης ηλικίας.... εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί ο Θεός να επέλεγε να είναι γερούλης, αφού είναι Θεός και μπορεί να κάνει ότι θέλει και αφού σίγουρα είναι Αθάνατος!?

Όταν φαντάζομαι το Θεό, η εικόνα του ζωντανεύει, κάπως εναλλακτικά, δηλαδή, ότι είναι γυναίκα από την οποία έχουν γεννηθεί, δημιουργηθεί, έχουν έρθει τα πάντα η φύση, οι άνθρωποι, τα ζωάκια!!!

Μία όμορφη ξανθιά κυρία με χρωματιστό φόρεμα, φαντάζομαι πως μπορεί για κάποιους να μην ακούγεται σωστό, αλλά μπορεί και όλα να είναι θεωρίες ή ιδέες που μπορεί να είναι πραγματικές αλλά και συμβολικές!!!

Στην τελική τον Θεό ή την Θεά μπορείς να τους βρεις στα πάντα και στα πιο απλά πράγματα!!!

Για τη ζωγραφιά μου χρησιμοποίησα, γόμα και μολύβι για  το σκίτσο και μαρκαδόρους για να το χρωματίσω, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στις ευθείες γραμμές για να φτιάξω τον εσωτερικό χώρο του δωματίου, αλλά και σε τεθλασμένες και καμπύλες γραμμές για τα δέντρα και τα πρόσωπα!

Στην ζωγραφιά βλέπετε εμένα κοιμισμένη, πλάι σε ένα παράθυρο, που με πήρε ο ύπνος όταν έγραφα ένα γράμμα προς το Θεό, ελπίζοντας για λίγη βοήθεια σε αυτήν την προβληματική και ζόρικη περίοδο!!!

Ιδού είμαι κοιμισμένη, ονειρεύομαι, ενώ έξω στην στη φύση βλέπετε τον Θεό ή μάλλον καλύτερα τη Θεά όπως τη φαντάζομαι, την οποία οραματίζομαι να προσκαλεί, τη φύση και το σύμπαν ολόκληρο, για να ενωθούν για το ανώτερο καλό!!!  Όποτε χρειάζεσαι τον Θεό ή τη Θέα, όπως κι αν τον ή την καταλαβαίνεις, όπως κι αν την αισθάνεσαι, όποτε νιώθεις να θέλεις τη βοήθεια και τη στήριξη τους να είσαι σίγουρος ότι σε επισκέπτεται και σε γεμίζει με ενέργεια και δύναμη αγάπης!

Να και ο διάλογος μας!!! 

- Δεν το πιστεύω! Η ευχή μου έγινε αληθινή. Είσαι εδώ και είσαι έτσι όπως σε φανταζόμουν !
- Άκουσα πόσο πολύ η ψυχή σου ζητούσε αυτή τη σύντομη συνάντηση. Και είμαι εδώ! Μπορείς να νιώσεις ασφάλεια και ηρεμία και να μου εξηγήσεις τι σε ανησυχεί!
- Θέλω να περάσει όλο αυτό! Να είμαστε ελεύθεροι, χαρούμενοι χωρίς άγχη και έγνοιες για πράγματα που πριν ούτε που θα νοιαζόμασταν!
- Κάποιες φορές γίνονται και δυσάρεστα πράγματα στη ζωή, όμως γίνονται για να σας δείξουν πόσο δυνατοί είστε! Σου το εγγυώμαι ότι όλα θα επανέρχονται σιγά σιγά, όλα με τον χρόνο τους και προτού να το καταλάβετε, όλα θα είναι όπως πριν!!! Τώρα θα πρέπει να πω αντίο προσωρινά, μέχρι τότε μίλα μου εγώ σε ακούω συνεχώς!
- Σε παρακαλώ, πριν φύγεις, θα ήθελα να σου ζητήσω και κάτι ακόμα, να δώσεις δύναμη στην μικρή Αναστασία που δίνει τη δική της μάχη, καθώς και στους γονείς της που δεν χάνουν την ελπίδα τους! Να γυρίσουν με την Αναστασία υγιή στην Καλαμάτα και να ταξιδέψω εκεί για να τους συναντήσω!!! (ευτυχώς την πρόλαβα να της το πω πριν χαθεί απ' το όνειρο μου)
- Σε ευχαριστώ που ήρθες!

Αυτά προλάβαμε να πούμε! Όταν το κατάλαβα είπα... ωωωω είχα τόσα να πω και δεν τα είπα!!! Μα αφού τα κατάφερα μια φορά σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες!

Με αγάπη
Ελισάβετ

Υ.Γ. Φίλοι μου, θέλω να γνωρίζετε πως με αυτή μου την ζωγραφιά, δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω στον Χριστό ή στην Παναγία ή σε Αγίους, ίσα ίσα που έχω και για προστάτες μου, την Αγία Φωτεινή, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Φανούριο… Απλά η αίσθηση που μου δίνετε όταν το σκέφτομαι, όταν νιώθω την θεϊκή παρουσία, είναι ότι αυτός ή αυτή που τα δημιούργησε όλα αυτά τα τόσο υπέροχα, νιώθω ότι είναι μια  γυναίκα!!!

Giotto Μαρκαδόροι Ζωγραφικής Turbo Maxi 24 Τεμ. !!!

Ανακαλύψτε τα προϊόντα της σειράς Giotto Skintones!
Χρωματιστές ξυλομπογιές Giotto Stilnovo Skintones
Μαρκαδόροι Λεπτοί Giotto Turbo Color Skintones
Μαρκαδόροι Χοντροί Giotto Turbo Maxi Skintones
Τέμπερες Giotto Extra Quality Skintones

  • 0
  • 4
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
Pin It